Η εκδήλωση προς τιμή του Ολυμπιονίκη Ανδρέα Κατσαρού

Σε συνέχιση των δραστηριοτήτων με αφορμή τη 2η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν στις 13 Μαϊου 2016 με την τιμητική παρουσία στο σχολείο μας του ασημένιου Ολυμπιονίκη Ανδρέα Κατσαρού στην Παραολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008. Για να δείτε το σχετικό βίντεο με την εκδήλωση προς τιμή του πατήστε ΕΔΩ 

Η Δυνατή Ψυχή Σπρώχνει Το Σώμα

Στα πλαίσια της 2ης  Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  στις 5-10-2015, το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά με θέμα: "Η Δυνατή Ψυχή Σπρώχνει το Σώμα", με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες αθλητικές, επιμορφωτικές και καλλιτεχνικές.

Οι γυμναστές του Σχολείου επέλεξαν δραστηριότητες όπως:

  • αγώνες δρόμου τυφλών με τη βοήθεια συνοδού
  • αγώνες βόλεϋ κινητικά ανάπηρων ατόμων
  • βιντεοπροβολές με θέμα το ευ αγωνίζεσθαι και
  • παιχνίδια μεταξύ των διαφόρων τάξεων

προκειμένου να ενισχυθεί η ιδέα του καλού ανταγωνισμού

Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους οργάνωσαν δραστηριότητες με εικαστικές δραστηριότητες μέσα και έξω από την τάξη θέλωντας να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο παραπάνω ιδεώδες.

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, οπότε οι πολλές εικόνες μπορούν να περιγράψουν πλήρως όλα όσα έγιναν στο σχολείο μας την ημέρα αυτή. Για να δείτε το σχετικό βίντεο πατήστε ΕΔΩ

Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα: "Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι", με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες αθλητικές επιμορφωτικές και καλλιτεχνικές.

Ο γυμναστής του Σχολείου επέλεξε παιχνίδια από όλο το κόσμο που αφορούσαn σε ανθρώπους με ή χωρίς ειδικές ανάγκες και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων. Τα παιδιά ανά τάξη έπαιξαν τα παιχνίδια αυτά με αποτέλεσμα να έρθουν πιο κοντά σε χώρες και ανθρώπους που είναι μεν διαφορετικοί αλλά δεν παύουν να είναι ίσοι με αυτούς. Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους οργάνωσαν δραστηριότητες είτε με βιντεοπροβολές είτε με εικαστικές δραστηριότητες μέσα και έξω από την τάξη θέλωντας να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα διαφορετικότητας και ισότητας.

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, οπότε οι πολλές εικόνες μπορούν να περιγράψουν πλήρως όλα όσα έγιναν στο σχολείο μας την ημέρα αυτή... (για να δείτε το βίντεο πατήστε έδώ.)